Dakkapel Oost-Brabant (Eindhoven)

Oost-Brabant behoort tot de snelst groeiende economische regio’s in Nederland. Dat komt met name door de omvangrijke technologische ontwikkeling die er plaatsvindt. Het is dan ook niet heel verwonderlijk dat de vraag naar woningen toeneemt en daarmee ook de vraag naar dakkapellen. In steden als Eindhoven, Den Bosch en Oss is meer dan voldoende werk aanwezig voor dakkapel specialisten. Dat geldt ook in grote mate voor kleinere plaatsen als Helmond, Valkenswaard en Veghel. Meer over dakkapellen in deze Oost-Brabantse steden vindt u in de komende alinea’s.

Kosten dakkapel Eindhoven, Den Bosch en …

Waar u ook woont in Oost-Brabant, of dat nu is in Eindhoven, Den Bosch of Helmond, voor de dakkapel kosten maakt het niet gek veel uit. Een klein dakkapelletje van 2 meter breed met kunststof bekleding en kunststof kozijn kost in zowel Eindhoven als Den Bosch € 3.000. Precies hetzelfde geldt voor andere Brabantse steden als Oss, Helmond, Valkenswaard en Veghel. Wat niet overeenkomt zijn de legeskosten en de regels, want die verschillen per gemeente. De legeskosten van de grootste Oost-Brabantse steden hebben we hieronder vermeld.

Zoals u ziet toont de laatste kolom een voorbeeld. Het voorbeeld is gebaseerd op een dakkapel van € 3.000. De gemeente Eindhoven en de gemeente Helmond vallen op een negatieve manier op. In tegenstelling tot de gemeente Den Bosch en de gemeente Oss. Uiteraard heeft u alleen iets met de gemeente van doen als u een omgevingsvergunning nodig heeft.

MinimaalRekenmethodeVoorbeeld
Dakkapel Eindhoven€ 316€ 316 tot € 5.000 bouwkosten€ 316
Dakkapel Den Bosch€ 823,15% v. d. bouwkosten€ 94,50
Dakkapel Oss€ 545,33% v. d. bouwkosten€ 105,30
€ 54 + 5,33% v. d. bouwkosten tot € 4.500 bouwkosten
€ 174 + 4,58% v. d. bouwkosten tot € 22.500 bouwkosten
Dakkapel Helmond€ 2003,50% v. d. bouwkosten€ 200
Dakkapel Valkenswaard€ 160€ 160€ 160
Dakkapel Veghel€ 154,152,35% v. d. bouwkosten€ 154,15

Regels dakkapel Eindhoven, Oss en …

Op de achtergevel en niet-openbaar gekeerde zijgevel mag een dakkapel zo breed gemaakt worden als de breedte van het dakvlak, op voorwaarde dat aan beide zijkanten een halve meter over wordt gehouden. Hoe breed een dakkapel op de voorgevel en openbaar gekeerde zijgevel mag worden hangt af van de gemeente. Voor Eindhovense gevels geldt bijvoorbeeld een breedte van 60 procent van het dakvlak. In zowel Den Bosch als Oss is dat percentage lager, want in beide Brabantse gemeenten geldt 50 procent bebouwing.

  • Nota Eindhoven, download hier
  • Nota Den Bosch, download hier
  • Nota Oss, download hier
  • Nota Helmond, download hier
  • Nota Valkenswaard, download hier
  • Nota Veghel, download hier
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail