Dakkapel voorbeelden

Steile daken

Dakkapellen kunnen bijna op elk type dak worden geplaatst, een zeer steil dak vormt geen probleem, net als een flauw dak met een lage hellingshoek.

Twee woningen

Een dakkapel met de buren vormt geen probleem, gemeenten doen vaak niet heel moeilijk over de vergunning en u bespaart een hoop geld.

Geen boeideel

U kunt de dakkapel ook uitvoeren zonder boeideel. Daarnaast kunt u alternatieve kleuren toepassen, zoals de dakkapel op de foto toont, die beschikt over ijzergrijs Trespa.

Kunststof buitenafwerking

Kunststof dakkapellen zijn aan de buitenkant afgewerkt met kunststof, waar houten dakkapellen beschikken over een houten kozijn en houten buitenafwerking.

Sierlijke buitenafwerking

Sierlijke ornamenten, aparte kleuren, roeden in of op het glas en zijkanten afgewerkt met zink vormen geen enkel probleem, maak de dakkapel zo mooi als u wilt.

Schroten en Trespa

De meeste dakkapellen beschikken over dezelfde buitenafwerking, namelijk Keralit kunststof schroten en een kunststof boeideel gemaakt van Trespa.

Zinken mastgoot

Verlegde nokdakkapellen kunnen op bijna elk type woning worden geplaatst, het type dakpan vormt geen probleem en de keuzes zijn oneindig, kies bijvoorbeeld tussen een bak- en mastgoot.

Keralit en Trespa

Gaat u voor een verlegde nokdakkapel met kunststof bak of zonder boeideel. De gemeente heeft vaak het laatste woord met betrekking tot het uiterlijk van de dakkapel.

Blauwe screens

De meeste verlegde nokdakkapellen zijn kunststof dakkapellen, dat betekent dat ze beschikken over een kunststof kozijn en kunststof buitenwerking, maar zelden wordt voor hout gekozen.

Dennegroen Trespa

Door een nokverhoging krijgt u een hogere zolderverdieping. Vaak zijn deze dakkapellen aan de buitenkant afgewerkt met Trespa in de kleuren dennegroen of staalblauw.

Witte kunststof schroten

De meeste nokverhogingen treft u aan in Gelderland, Noord-Brabant en Utrecht, in steden als Arnhem, Nijmegen en Utrecht of in de omgeving van Tilburg.

Nokverhoging met platdak

Niet iedere nokverhoging heeft een pannendak, sommige exemplaren hebben een platdak, zoals op de foto duidelijk wordt getoond.

Verholen goten

Zowel een platdak dakkapel, pannendak dakkapel als nokverhogende dakkapel kan verholen goten en/of loodvervanger hebben, een veel voorkomende loodvervanger is Ubiflex.

Zinken dak

In Nederland worden niet heel veel dakkapellen op zinken daken geplaatst, de dakkapel op de foto is geplaatst met behulp van een loodgieter in Middelburg.

Boeideel met klossen

Veel dakkapellen hebben een boeideel zonder veel poespas, in tegenstelling tot de dakkapel op de foto, die onder het boeideel houten klossen heeft.

Puntdak

De dakkapel op de foto is in 2009 in Pijnacker (Den Haag) geplaatst. Het puntdak, de zijwanden met zink en de vele aparte kleuren maken de dakkapel speciaal.

Zinken buitenafwerking

Zink is leverbaar in tal van vormen en stijlen. Niet alleen de zijwanden kunnen worden uitgevoerd met zink, dat geldt ook voor de voorkant en het boeideel, zoals bij deze dakkapel in Zutphen.

Ouderwetse uitstraling

Wanneer de woning wordt gerenoveerd, dan ontkomt de dakkapel vaak ook niet aan een opknapbeurt, de oude karakteristieke kenmerken kunnen echter wel worden behouden.

Prefab dakkapel

Prefab dakkapellen vindt u van Groningen tot Rotterdam en van Leeuwarden tot Maastricht. Kenmerkend is de snelle plaatsing, namelijk in 1 dag.

Traditionele dakkapel

Specialisten als BM Dakkapel en Klaassen Dakkapellen plaatsen hun dakkapellen traditioneel, anders gezegd de dakkapel wordt op het dak opgebouwd.

Dakopbouw

Soms wordt een traditionele dakkapel aangeduid als dakopbouw, een dakopbouw omvat echter vaak meer dan alleen een dakkapel, het is negen van de tien keer een veel groter bouwwerk.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail