Dakkapel renovaties

Wat renoveren inhoud hoeven we u niet uit te leggen. Wel is het handig dat we even uitleggen wat aan een dakkapel allemaal gerenoveerd kan worden en of hiervoor een vergunning nodig is.

In feite kunt u ieder onderdeel van een dakkapel laten renoveren, met uitzondering van het houten casco. Als dat gebreken vertoont, dan is het beter de dakkapel te vervangen. Of het nu gaat om de bekleding van de zijwanden en de boeidelen, het houten kozijn, de dakbedekking of de loodslabben, alles kan worden vernieuwd. U bepaalt hoe de dakkapel renovatie eruit moet komen te zien.

Kiest u ervoor alleen het kozijn ter vernieuwen, dan kan dat. Moeten de dakbedekking en de loodslabben gerenoveerd worden, dan vormt dat geen enkel probleem. De enige moeilijkheid die u tegenkomt is dat niet iedere specialist dakkapel renovaties uitvoert.

Dakkapel renoveren of toch vervangen?

Zoals eerder gezegd is het soms verstandiger de dakkapel te vervangen in plaats van te renoveren. U kunt niet alleen een nieuwe dakkapel overwegen als het houten casco gebreken vertoont. Wanneer de dakkapel niet alleen gerenoveerd, maar ook vergroot moet worden, dan is een nieuw exemplaar vaak handiger. Niet alleen uit praktisch opzicht, maar ook uit financieel opzicht.

U bespaart met een dakkapel renovatie ongeveer 30 tot 40 procent, tenminste als u alles vernieuwt. Mocht u de kapel ook nog willen verbreden en/of verhogen, dan krijgt u met een nieuwe dakkapel vaak meer waarde voor uw geld.

Welke regels gelden er?

Voor het renoveren van een dakkapel op de achtergevel of niet-openbaar gekeerde zijgevel heeft u geen vergunning nodig, zolang wordt voldaan aan de welstandscriteria. De dakkapel op de voorgevel of openbaar gekeerde zijgevel kan eveneens zonder tussenkomt van de gemeente gerenoveerd worden. Op voorwaarde dat de kleuren en materialen niet te veel veranderen en dat ook niet wordt getornd aan de breedte en/of hoogte. Het belangrijkste is dat de wijzigingen in het straatbeeld passen.

Zoekt u specialisten die advies kunnen geven over dakkapel renoveren of wilt u weten wat de door u gewenste renovatie precies kost, vraag dan gratis offertes aan.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail