Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Polyester dakkapellen

Van een afstand lijken de meeste dakkapellen op elkaar. Zo zal de niet-kenner een kunststof dakkapel niet heel snel onderscheiden van een polyester dakkapel. Heel vreemd is dat niet, want vaak bestaat de buitenkant van beide dakkapellen uit dezelfde materialen. Alleen de binnenkant is anders.

Kunststof dakkapellen hebben een houten casco en danken hun naam aan de met kunststof beklede zijwanden en boeidelen. In tegenstelling tot kunststof dakkapellen hebben polyester dakkapellen een polyester casco, vandaar ook de naam polyester dakkapel. Net als de kunststof variant is ook de polyester variant onderhoudsarm. Toch gaat een polyester dakkapel langer mee en ook niet geheel onbelangrijk, ze isoleren een stuk beter.

Wat kosten polyester dakkapellen?

Nu zult u misschien denken; er zit vast een addertje onder het gras. Die gedachte is terecht, want polyester dakkapellen kosten 20 procent meer dan kunststof dakkapellen. Dat heeft twee oorzaken, op de eerste plaats is het aanbod minder, hierdoor kunnen dakkapel specialisten meer vragen. Op de tweede plaats, het produceren van een polyester dakkapel vereist een bepaalde kennis en de nodige investeringen, waardoor het productieproces kostbaarder is. Voor een doorsnee kunststof dakkapel moet € 1.300 per strekkende meter worden betaald, dus reken maar uit.

Hoe worden ze gemaakt?

Je zou kunnen zeggen dat het maken van een polyester dakkapel een vak apart is. Gelijk aan iedere andere dakkapel bestaat een polyester dakkapel uit een dak en twee zijwanden, deze worden verkregen door vacuümtechniek toe te passen.

  1. Ten eerste moet de dakkapel specialist beschikken over een matrijs, een vorm die de vorm van het dak en de zijwanden bepaalt.
  2. De kern van het dak en de zijwanden bestaat uit PUR-isolatie, dat als eerste in de matrijs wordt aangebracht.
  3. Glasvezelmatten vormen mede de buitenkant, deze worden om het isolatiemateriaal heen gewikkeld.
  4. Na het aanbrengen van het isolatiemateriaal en de glasvezelmatten wordt de matrijs afgesloten en onder vacuümdruk geplaatst.
  5. Waarna een combinatie van coating, verharder en hars in de matrijs wordt geperst, dit mengsel moet samen met de glasvezelmatten zorgen voor stevigheid.
  6. Na enkele uren geduldig wachten zijn de polyester delen uitgehard en worden ze gevormd tot één polyester dakkapel.

 

Offertes voor een dakkapel ontvangen?

Kies voor een ervaren dakdekker en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van je dakkapel. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Ervaren dakdekkers