Kunststof dakkapellen

De meeste dakkapellen op de Nederlandse daken zijn kunststof dakkapellen. We leggen zo uit hoe dat komt, maar voordat we dit doen zullen we eerst vertellen wat een kunststof dakkapel precies is. Als u een kunststof dakkapel koopt, dan koopt u een dakkapel waarvan de kern bestaat uit hout en de buitenkant uit kunststof. Met de buitenkant bedoelen we de zijwanden, de boeidelen en het kozijn. In feite is een kunststof dakkapel een houten dakkapel verpakt in onderhoudsarme kunststof materialen.

Kunststof dakkapellen zijn onderhoudsarm

Het verschil tussen een houten dakkapel en een exemplaar van kunststof is met betrekking tot de opbouw minimaal. Dat geldt niet voor het onderhoud, want waar kunststof alleen schoongemaakt hoeft te worden, moet hout om de zoveel tijd geschilderd worden. Dit is de voornaamste reden waarom kunststof dakkapellen de voorkeur genieten boven houten dakkapellen, want een houten uitvoering kost niet veel meer of minder dan een kunststof uitvoering. Normaal gesproken kosten houten dakkapellen een fractie meer.

Kunststof dakkapellen kosten minder

De vorige alinea verklaart nog niet helemaal waarom kunststof dakkapellen zoveel verkocht worden. Een polyester dakkapel is immers ook het overwegen waard. Net als dakkapellen van kunststof zijn polyester dakkapellen onderhoudsarm, ze houden bovendien meer warmte vast, dus waarom kiezen de meeste Nederlanders dan toch voor een kunststof dakkapel? De reden is heel eenvoudig, dat zijn namelijk de relatief hoge kosten. Voor een polyester dakkapel moet gemiddeld genomen 20 procent meer worden betaald.

Offertes vergelijken

Ons kleine land telt tientallen dakkapel specialisten die allemaal een op maat gemaakte kunststof dakkapel kunnen leveren. Het zal geen verrassing zijn dat niet iedere specialist dezelfde kwaliteit erop nahoudt en ook niet dat de prijzen ver uiteen lopen. Een kwalitatief goede kunststof dakkapel kan € 1.000 per strekkende meter kosten, waar voor een absoluut misbaksel zomaar € 1.400 per strekkende meter gevraagd kan worden. Om zeker te zijn van uw latere aankoop kunt u het beste dakkapel offertes vergelijken via Dakkapel-prijzen-vergelijken.nl.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail