Platdak dakkapellen

Bij een dakkapel denkt de gemiddelde Nederlander aan een platdak dakkapel. Vreemd is dat niet, want verreweg de meeste dakkapellen hebben een platdak. Op deze pagina beantwoorden we een aantal vragen die betrekking hebben op platdak dakkapellen. De hieronder genoemde vragen komen aan bod:

Wat is een platdak dakkapel en welke soorten zijn er?

De naam zegt het eigenlijk al, een platdak dakkapel is een dakkapel met een platdak. Het is een rechttoe rechtaan dakkapel met niet alleen een platdak, maar ook met rechte zijwanden en verkrijgbaar in tal van soorten. Ze zijn te koop als kunststof dakkapel, een houten variant behoort tot de mogelijkheden, net als een exemplaar van polyester. U kunt niet alleen kiezen tussen meerdere materialen, ook kan een keuze gemaakt worden tussen een prefab en traditionele dakkapel. Ofwel, laat u de dakkapel in een fabriek prefabriceren of moet de dakkapel ter plaatste worden opgebouwd.

Welke voordelen hebben ze?

Er zijn twee nadrukkelijke redenen waarom veel mensen kiezen voor een platdak dakkapel en niet voor bijvoorbeeld een sleepdakkapel. De eerste en voor de meeste huiseigenaren de belangrijkste reden zijn de kosten, hierover leest u meer in de volgende alinea. De tweede reden is de vergunningsplicht, want die geldt voor een platdak dakkapel vaak niet. Platdak dakkapellen kunnen als enige zonder vergunning worden geplaatst. Op voorwaarde dat aan de welstandscriteria wordt voldaan en de dakkapel op de achtergevel of niet-openbaar gekeerde zijgevel wordt geplaatst.

Wat kosten ze?

Voor de meeste mensen is een dakkapel geen kleine investering, maar wel een strikt noodzakelijke. Deze mensen willen iets praktisch dat niet al teveel kost. Je komt dan al snel uit bij een platdak dakkapel, omdat deze dakkapel simpelweg het minste kost. U mag ervan uitgaan dat kunststof platdak dakkapellen ongeveer € 1.300 per strekkende meter kosten. De houten uitvoering is niet veel duurder of goedkoper in tegenstelling tot de polyester uitvoering, die normaal gesproken 20 procent meer kost en lang niet door iedere specialist kan worden geleverd.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail