Dakkapel prijzen

Wat kost een dakkapel? Is vaak de belangrijkste vraag die moet worden beantwoord. In hoeverre een rommelzolder is om te toveren tot een mooie nieuwe leefruimte hangt natuurlijk af van uw budget en de dakkapel prijzen. De prijzen hangen af van minimaal drie factoren, namelijk de breedte, de hellingshoek en het materiaal. Daarnaast kan een factor als een vergunning zorgen voor hogere dakkapel kosten.

Het maakt een groot verschil of u kiest voor een houten of kunststof dakkapel of dat het een polyester dakkapel wordt. Een houten en kunststof dakkapel kosten een stuk minder dan een polyester dakkapel. Waar een polyester dakkapel van 2 meter breed € 3.600 kost, kosten de houten en kunststof uitvoering € 3.000. Vanzelfsprekend zorgt een bredere dakkapel voor hogere kosten en hetzelfde geldt voor een dakkapel met een lage hellingshoek. De dakkapel prijzen hangen niet zozeer af van de manier van plaatsen, want een prefab exemplaar kost niet veel meer of minder dan een traditioneel exemplaar.

Wat kost een normale dakkapel?

Wat kost een normale dakkapel? Daarmee doelen we op een dakkapel met platdak. De meeste dakkapellen met platdak hebben een hoogte van 1,5 meter en kosten per strekkende meter € 1.000 tot € 1.300. Mogelijk heeft u op een andere pagina al gelezen dat een hoogte van 1,75 meter ook is toegestaan. Nochtans resulteert dat niet in exorbitant hogere dakkapel prijzen. De breedte heeft een veel grotere invloed op de uiteindelijke dakkapel kosten.

Net als de hellingshoek, waarmee wordt gedoeld op de steilte van het dak. Een flauw dak heeft een lage hellingshoek en zorgt per definitie voor hogere kosten. Je kunt precies het tegenovergestelde zeggen over steile daken, want die zorgen namelijk voor lagere dakkapel prijzen. Naarmate de hellingshoek lager wordt, wordt de dakkapel dieper en neemt het benodigde materiaal toe en dus ook de kosten. Verder kan speciaal transport nodig zijn, vanwege een (te) diepe dakkapel.

Wat kost een dakkapel met dakpannen?

Een dakkapel met platdak is relatief goedkoop, tenminste in vergelijking tot dakkapellen met dakpannen. Voor een sleepdakkapel moet 40 procent meer worden betaald. Verlegde nokdakkapellen kosten 70 tot 100 procent meer en een nokverhoging kan zelfs 100 tot 150 procent meer kosten. Ongelukkigerwijs is een nokverhoging soms de enige oplossing, waardoor dieper in de buidel getast moet worden. Zoals u ook kunt zien in de opsomming hieronder van indicatieve (kunststof) dakkapel prijzen.

  • Normale dakkapel van 5 meter breed, kosten: € 6.000
  • Sleepdakkapel van 5 meter breed, kosten: € 8.400
  • Verlegde nokdakkapel van 5 meter breed, kosten: € 10.200
  • Nokverhoging van 5 meter breed, kosten: € 12.000

Wat kosten dakkapellen met vergunning?

Op een zonnige lentedag besluit u na lang wikken en wegen dat u twee dakkapellen wilt laten plaatsen en bent benieuwd naar de dakkapel kosten.

De dakkapel op de voorgevel moet 3 meter breed worden en de dakkapel op de achtergevel 5 meter breed. Beide dakkapellen moeten worden bekleed met Trespa en worden voorzien van handbediende rolluiken. Het regelen van de vergunning voor de dakkapel op de voorgevel laat u over aan de dakkapel specialist. Nu is de vraag: wat kosten deze dakkapellen?

  • De dakkapel op de voorgevel kost € 3.600
  • De dakkapel op de achtergevel kost € 6.000
  • De handbediende rolluiken kosten € 1.200
  • De vergunning kost inclusief leges € 600
  • Daarmee komen de totale dakkapel kosten uit op € 11.400
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail