Sleepdakkapellen

Een ruime meerderheid van de dakkapellen die in Nederland verkocht worden zijn platdak dakkapellen, dat is ook niet meer dan logisch als wordt gekeken naar de voordelen die deze dakkapellen te bieden hebben. Maar daarover gaan we het op deze pagina niet hebben. Wel besteden we aandacht aan sleepdakkapellen. Om precies te zijn worden de onderstaande vragen over sleepdakkapellen beantwoord.

Wat is een sleepdakkapel?

Een sleepdakkapel is een dakkapel met een schuin dak, dat meestal belegd is met dakpannen. Je zou het ook een pannendak dakkapel kunnen noemen, maar dan kan verwarring ontstaan, omdat zowel een verlegde nokdakkapel als een nokverhoging ook een pannendak heeft. Net als de uitvoering met platdak kan ook de uitvoering met sleepdak geleverd worden in kunststof, hout of polyester. Verder is het handig om te weten dat er specialisten zijn die de sleepdakkapel prefab bouwen en dat er specialisten zijn die kiezen voor de traditionele manier.

Helaas kan niet op ieder dak een sleepdakkapel worden geplaatst. Dat heeft een niet heel ingewikkelde oorzaak. Voor een goede water afvoer moet het sleepdak beschikken over een minimale hellingshoek, anders kan lekkage optreden. Deze hellingshoek is jammer genoeg niet haalbaar bij flauwe daken.

Welke voordelen hebben ze?

Om de waarheid te vertellen, sleepdakkapellen hebben niet heel veel voordelen ten opzichte van platdak dakkapellen. Beiden zorgen voor de nodige ruimtewinst, een sleepdakkapel zorgt echter niet voor meer ruimtewinst. Daarnaast moet voor een dakkapel met sleepdak meer worden betaald en de gemeente moet ermee instemmen. Voor een sleepdakkapel is altijd een vergunning nodig, zelfs als de buren u al voor zijn gegaan. Doorgaans worden sleepdakkapellen geplaatst door mensen die een iets ruimer budget hebben en het gewoon een mooiere dakkapel vinden.

Wat kosten ze?

We kunnen een lang verhaal houden over de kosten van sleepdakkapellen, maar dat doen we niet. In de regel kost de uitvoering met sleepdak 40 procent meer dan de standaard uitvoering. Wat de kosten zijn van een platdak dakkapel kunt u terugvinden op deze pagina.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail