Prefab dakkapel plaatsen





U kunt de dakkapel op twee manieren laten plaatsen, namelijk prefab en traditioneel. Wat de beste manier is, dat hangt af van de situatie en natuurlijk de kosten. Op deze pagina gaan we het hebben over prefab dakkapellen. De volgende vragen worden beantwoord:

Wat is een prefab dakkapel?

Een meerderheid van de dakkapel specialisten bouwt de dakkapellen prefab. Met andere woorden, ze maken in de fabriek een kant-en-klare dakkapel en laten die met een kraan op het dak plaatsen. Je hebt prefab dakkapellen in alle soorten en maten. Een prefab dakkapel is niet bij uitstek een dakkapel met platdak, het kan net zo goed een sleepdakkapel of nokverhogende dakkapel zijn.

Welke voordelen hebben ze?

Ten opzichte van een traditionele dakkapel heeft een prefab gebouwde dakkapel niet heel veel voordelen, maar dat is omgekeerd niet anders. Het grote voordeel van een prefab dakkapel is natuurlijk dat hij in 1 dag geplaatst wordt. Toch komt het ook steeds vaker voor dat traditionele dakkapellen binnen 1 dag klaar zijn. Overigens is het handig om te weten dat een polyester dakkapel alleen prefab geplaatst kan worden. Tussen prefab en traditionele exemplaren zit over het algemeen nauwelijks prijsverschil.

Wat kosten ze?

Zoals gezegd kosten prefab dakkapellen niet veel meer of minder dan traditionele dakkapellen. Dat hangt puur af van de dakkapel specialist. U kunt aannemen dat een prefab dakkapel € 1.300 per strekkende meter kost en dat hetzelfde min of meer geldt voor een traditionele uitvoering.

Hoe worden ze geplaatst?

Om een indruk te geven van hoe een prefab dakkapel wordt geplaatst volgt nu een beknopt stappenplan.

  1. De prefabricatie van de dakkapel neemt ongeveer 2 dagen in beslag.
  2. Op de plaatsingsdag wordt eerst een gat in het dak gemaakt dat gelijk is aan de grote van de dakkapel.
  3. Na de sloopwerkzaamheden wordt de dakconstructie aangepast.
  4. Op het moment dat de kraan arriveert worden direct het puin en de dakpannen naar beneden gehesen.
  5. Vervolgens wordt de dakkapel in de kraan gehangen en op het dak geplaatst.
  6. Waarna de dakkapel vast wordt gemaakt aan het dak en resistent tegen water.
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail