Dakkapel West-Brabant (Tilburg)

Tilburg is de op een na grootste stad van Noord-Brabant. Op korte afstand gevolgd door Breda. Over beide steden gaan we het hebben op deze pagina en wel in combinatie met dakkapellen. We besteden niet alleen aandacht aan de kosten, de leges en de regels die gelden voor dakkapellen in Tilburg en Breda, want ook Roosendaal, Bergen op Zoom, Etten-Leur en Waalwijk komen volop ter sprake. U komt te weten of een dakkapel meer kost in Tilburg, dan in Bergen op Zoom en of de gemeente Breda soepeler is dan de gemeente Roosendaal.

Kosten dakkapel Tilburg, Breda en …

Uw woonplaats heeft niet zoveel gevolgen voor de dakkapel kosten, want in bijna iedere Nederlandse regio zijn voldoende specialisten te vinden die voor u een mooie dakkapel kunnen plaatsen. Met andere woorden, er kan zat vergeleken worden, waardoor de prijs lekker laag blijft. Voor een kunststof dakkapel moet in Tilburg € 1.000 tot € 1.300 per strekkende meter worden betaald, echter geldt dit net zo goed in Breda als Bergen op Zoom. In veel gevallen is een vergunning de grote boosdoener van eventueel prijsverschil, dat komt doordat de leges per gemeente verschillen.

Zo kunt u in de tabel hieronder zien dat de leges in Roosendaal, Etten-Leur en Waalwijk ongeveer op dezelfde manier worden berekend, maar dat er drie totaal verschillende rekeningen uitkomen. Dit wordt geïllustreerd door het voorbeeld in de laatste kolom, waarbij we zijn uitgegaan van een dakkapel van € 5.000.

MinimaalRekenmethodeVoorbeeld
Dakkapel Tilburg€ 1603,17% v. d. bouwkosten€ 160
Dakkapel Breda€ 170,96€ 170,96 + 2,88% v. d. bouwkosten€ 314,96
Dakkapel Roosendaal€ 1841,84% v. d. bouwkosten€ 184
Dakkapel Bergen op Zoom€ 1292,25% v. d. bouwkosten€ 129
Dakkapel Etten-Leur€ 202,15€ 202,15 + 5,49% v. d. bouwkosten tot € 5.000 bouwkosten€ 476,65
Dakkapel Waalwijk€ 353,503,02% v. d. bouwkosten€ 353,50

Regels dakkapel Tilburg, Roosendaal en …

De meeste welstandsnota’s gaan een half decennium mee, daarna worden ze deels aangepast of compleet vervangen. De welstandsnota van de gemeente Tilburg stamt bijvoorbeeld uit 2012 en vertelt net als iedere andere nota hoe een dakkapel geplaatst moet worden. Over één niet onbelangrijk punt is de Tilburgse nota een beetje vaag, namelijk hoe breed een dakkapel mag worden gemaakt op de voorgevel en openbaar gekeerde zijgevel. Wat dat betreft zijn ze in Breda en Roosendaal duidelijker, want daar gelden percentages van respectievelijk 50 en 70 procent.

  • Nota Tilburg, download hier
  • Nota Breda, download hier
  • Nota Roosendaal, download hier
  • Nota Bergen op Zoom, download hier
  • Nota Etten-Leur, download hier
  • Nota Waalwijk, download hier
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail