Dakkapel Zuid-Holland (Rotterdam)

De provincie Zuid-Holland telt meerdere grotere steden, waaronder Rotterdam, Den Haag en Leiden en ook niet te vergeten Alphen aan den Rijn, Dordrecht en Gouda. In al deze steden is meer dan genoeg vraag naar dakkapellen. Vandaar dat we de dakkapel kosten in deze Zuid-Hollandse steden behandelen en specifiek aandacht geven aan de legeskosten en regels in deze steden. U zult niet iedere regel van iedere stad op deze pagina aantreffen. Wel kunt u onderaan de pagina de regels downloaden. Voor het gemak hebben we namelijk de welstandsnota’s van de verschillende gemeenten opgezocht.

Kosten dakkapel Rotterdam, Den Haag en …

U hoeft niet bang te zijn dat een dakkapel in Rotterdam veel meer of minder kost dan in Den Haag en Leiden. Een simpele dakkapel van 3 meter breed kost in zowel Rotterdam als in Den Haag als in Leiden ongeveer € 3.600. Dat komt deels doordat in de meeste Zuid-Hollandse steden dezelfde dakkapel specialisten actief zijn. Dus ook in Alphen aan den Rijn, Dordrecht en Gouda kunt u op deze prijs rekenen. De grootste invloed op de kosten heeft waarschijnlijk de gemeente, althans als u een vergunning nodig heeft.

In iedere gemeente worden de leges anders berekend. Zo kan gemeente A uitgaan van een vastbedrag, gemeente B van een percentage van de bouwkosten en gemeente C een andere methode hanteren. De leges die gelden in de Zuid-Hollandse steden hebben we hieronder getoond. Bij het voorbeeld is uitgegaan van een dakkapel van € 4.000.

MinimaalRekenmethodeVoorbeeld
Dakkapel Rotterdam€ 3162,32% v. d. bouwkosten€ 316
Dakkapel Den Haag€ 115,452,50% v. d. bouwkosten€ 115,45
Dakkapel Leiden€ 38,53€ 38,53 tot € 10.000 bouwkosten€ 38,53
Dakkapel Alphen aan den Rijn€ 37,15€ 37,15€ 37,15
Dakkapel Dordrecht€ 2314,03% v. d. bouwkosten€ 231
Dakkapel Gouda€ 165,902,79% v. d. bouwkosten€ 165,90

Regels dakkapel Rotterdam, Leiden en …

Gemeenten mogen niet alleen de hoogte van de legeskosten zelf bepalen, ook hoe een dakkapel op de voorgevel en openbaar gekeerde zijgevel eruit komt te zien bepaalt grotendeels de gemeente. In Rotterdam bijvoorbeeld kunt u slechts een derde van de voorgevel bebouwen, waar in Leiden een riant percentage geldt van 70 procent en in Gouda de helft van het dakvlak bebouwd mag worden, met een maximum van 2,5 meter. Welke breedtes van toepassing zijn in Den Haag, Alphen aan den Rijn en Dordrecht kunt u hieronder vinden.

  • Nota Rotterdam, download hier
  • Nota Den Haag, download hier
  • Nota Leiden, download hier
  • Nota Alphen aan den Rijn, download hier
  • Nota Dordrecht, download hier
  • Nota Gouda, download hier
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail