Dakkapel Gelderland (Arnhem)

Aan vraag naar dakkapellen is in de provincie Gelderland nooit gebrek. Niet voor niets huisvest de provincie heel wat dakkapel specialisten. Op deze pagina komen de kosten en regels van dakkapellen ter sprake van verschillende Gelderse steden. Waaronder grotere steden als Arnhem, Nijmegen en Apeldoorn en iets kleinere als Doetinchem, Ede en Harderwijk. Naast de dakkapel kosten en regels behandelen we ook uitgebreid de leges die betaald moeten worden als een zogenaamde omgevingsvergunning nodig is.

Kosten dakkapel Arnhem, Nijmegen en …

Wanneer u een dakkapel van 5 meter met platdak, kunststof bekleding en een kunststof kozijn wilt laten plaatsen op uw Arnhemse achtergevel, dan kost die € 5.500 tot € 6.500. De hamvraag is: wat kost deze dakkapel meer of juist minder in Nijmegen of Apeldoorn? Het antwoord is: helemaal niets. Waar u woont maakt niet gek veel uit voor de kosten. Er zijn altijd voldoende dakkapel specialisten te vinden die voor u een dakkapel kunnen plaatsen tegen een schappelijke prijs. Zeker in Gelderland, waar het stikt van de specialisten.

Toch zijn de kosten niet overal precies hetzelfde. Vaak worden de kostenverschillen veroorzaakt door de gemeente, want iedere gemeente hanteert andere legestarieven. Zoals de tabel onder deze alinea toont zijn de leges in Apeldoorn totaal anders dan de leges in Doetinchem, Ede en Harderwijk. Bij het voorbeeld is uitgegaan van een dakkapel van € 3.000.

MinimaalRekenmethodeVoorbeeld
Dakkapel Arnhem€ 1062,04% v. d. bouwkosten€ 106
Dakkapel Nijmegen€ 136,172,40% v. d. bouwkosten€ 136,17
Dakkapel Apeldoorn€ 400€ 16,50 per € 500 bouwkosten€ 400
Dakkapel Doetinchem€ 65,202,40% v. d. bouwkosten€ 72
Dakkapel Ede€ 173,50€ 173,50 tot € 4.000 bouwkosten€ 173,50
€ 173,50 + € 14,76 per € 500 bouwkosten
Dakkapel Harderwijk€ 452,40% v. d. bouwkosten€ 72

Regels dakkapel Arnhem, Apeldoorn en …

Dakkapellen mogen op de voorgevel in Arnhem en Nijmegen een breedte hebben van 50 procent van het dakvlak. In Arnhem geldt verder een hoogte van 1,75 meter, waar in Nijmegen de uiterste hoogte is vastgesteld op 1,5 meter. De regels in Apeldoorn zijn iets ingewikkelder. Daar hangt de breedte af van het welstandsniveau. Wanneer de woning valt onder het soepele welstandsniveau, dan mag de dakkapel een breedte hebben van 60 procent van het dakvlak. Bij het normale welstandsniveau is dat 40 procent. De breedtes en andere regels die gelden in Doetinchem, Ede en Harderwijk kunt u hieronder downloaden.

  • Nota Arnhem, download hier
  • Nota Nijmegen, download hier
  • Nota Apeldoorn, download hier
  • Nota Doetinchem, download hier
  • Nota Ede, download hier
  • Nota Harderwijk, download hier
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail