Dakkapel Limburg (Maastricht)

U kunt voor het vergelijken van dakkapel specialisten in Limburg natuurlijk ook terecht op Dakkapel-Prijzen-Vergelijken.nl. Nochtans draait niet alles op deze pagina om het vergelijken van specialisten, want u vindt hier ook informatie over de dakkapel kosten, de leges en de regels. Na het lezen van de tweede alinea weet u wat een dakkapel ongeveer kost in Maastricht, Venlo en andere Limburgse plaatsen. De derde en vierde alinea geven inzicht over de leges en regels in plaatsen als Sittard, Heerlen, Roermond en Weert.

Kosten dakkapel Maastricht, Venlo en …

In Limburg kunnen net zo goed en net zo veel dakkapel specialisten worden vergeleken als in iedere andere Nederlandse provincie. Het enige verschil is dat de Limburgse specialist vaak de lokale aannemer is en niet de grote landelijke dakkapelleverancier. Toch heeft dat weinig invloed op de dakkapel kosten, want in Maastricht en Venlo kost een dakkapel ook € 1.000 tot € 1.300 per strekkende meter. Wanneer u exact wilt weten wat de door u gewenste dakkapel kost, dan kunt u het beste een offerteaanvraag doen.

Waar u geen macht over heeft zijn de leges. U moet legeskosten betalen voor een vergunningsaanvraag. Iedere gemeente berekent de leges op een andere manier. De manieren van ondermeer gemeente Sittard-Geleen, Heerlen, Roermond en Weert zijn voor het gemak hieronder vermeld. Als voorbeeld is een dakkapel van € 5.000 gebruikt.

MinimaalRekenmethodeVoorbeeld
Dakkapel Maastricht€ 109,99€ 18,10 per € 500 bouwkosten€ 181
Dakkapel Venlo€ 300€ 300€ 300
Dakkapel Sittard€ 2005% v. d. bouwkosten€ 250
Dakkapel Heerlen€ 210€ 210 + € 15 per € 500 bouwkosten€ 360
Dakkapel Roermond€ 50 (tot € 5.000)2% v. d. bouwkosten€ 100
Vanaf € 5.000€ 100 + 1,70% v. d. bouwkosten boven € 5.000
Dakkapel Weert€ 312,32€ 312,32

Regels dakkapel Maastricht, Sittard en …

U kunt een dakkapel met platdak op de achtergevel en niet-openbaar gekeerde zijgevel zo breed maken als u zelf wilt. Dat geldt zeker niet voor een dakkapel op de voorgevel en openbaar gekeerde zijgevel. Bij deze gevels bepaalt de gemeente de breedte. Gemeente Maastricht staat toe dat de voorgevel voor 30 procent bestaat uit een dakkapel. Gemeente Venlo hanteert een percentage van 50 procent, net als de gemeente Sittard-Geleen, waar wel een maximum geldt van 3 meter. Onder deze alinea treft u ook de regels aan die gelden in Heerlen, Roermond en Weert.

  • Nota Maastricht, download hier
  • Nota Venlo, download hier
  • Nota Sittard (Sittard-Geleen), download hier
  • Nota Heerlen, download hier
  • Nota Roermond, download hier
  • Nota Weert, download hier
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail