Kozijnen

De aanblik van een dakkapel hangt grotendeels af van het kozijn. Bij iedere dakkapel is het een belangrijk onderdeel, vandaar deze pagina over kozijnen. In de komende alinea’s komen de soorten aan bod, de prijsverschillen en het onderhoud. Wanneer u zoekt naar uitgebreidere informatie over kozijnen, dan kunt u beste onze website over kozijnen raadplegen, dat is www.kozijnen-web.nl.

Welke voordelen hebben kunststof kozijnen?

Verreweg de meeste dakkapellen worden voorzien van een kunststof kozijn. Voor hout wordt slechts sporadisch gekozen, om maar te zwijgen over aluminium, dat vrijwel niet voorkomt. De keuze voor kunststof is niet heel vreemd, omdat dit materiaal simpelweg de meeste voordelen heeft. Enkele voordelen zijn:

  • het goede isolatievermogen, kunststof isoleert beter dan zowel hout als aluminium;
  • minimaal onderhoud, zo nu en dan schoonmaken is voldoende;
  • de lange levensduur, kunststof kozijnen kunnen eenvoudig een halve eeuw overleven;
  • en de lage kosten.

Kunststof biedt natuurlijk nog meer voordelen, maar hiervoor verwijzen we u naar www.kozijnen-web.nl/kunststof-kozijnen. Het enige dat een houten kozijn voor heeft op een kunststof kozijn is de authentieke uitstraling, al zorgt houtnerfstructuur en een rechte houtlook verbinding voor een aardige benadering.

De kosten

U heeft in het vorige gedeelte kunnen lezen dat kunststof kozijnen lage kosten hebben. Om precies te zijn, kunststof kost 15 procent minder dan hout en 20 procent minder dan aluminium. Op een kozijn van 4 meter breed scheelt dat toch al snel € 100 tot € 150. Niet voor niets kiezen de meeste mensen voor kunststof, het biedt de meeste voordelen en kost ook nog eens het minste.

Het onderhoud

Soms behoort een kunststof kozijn niet tot de mogelijkheden, omdat het bijvoorbeeld niet past in het straatbeeld en daarom wordt verboden door de gemeente. Daarnaast vinden sommige mensen een houten kozijn gewoon mooier. Helaas heeft hout één groot nadeel dat kunststof en aluminium niet hebben, namelijk het terugkerende schildwerk. Waar zowel kunststof als aluminium kozijnen alleen schoongemaakt hoeven te worden, moeten houten kozijnen iedere vijf jaar geschilderd worden.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail