Binnenkant dakkapel afwerken

Wanneer het over dakkapellen gaat, dan gaat het negen van de tien keer over de kosten, wel of geen vergunning en andere hoofdzaken. Op deze pagina gaan we het hebben over totaal iets anders, namelijk het afwerken van de binnenkant van de dakkapel. Hoe kan een dakkapel allemaal worden afgetimmerd en wat is standaard?

Standaard dakkapel aftimmeren

Een dakkapel kan op tal van manieren worden afgetimmerd, maar wat is gebruikelijk? De meeste specialisten isoleren de dakkapel standaard en voorzien de binnenkant van de kapel van plaatmateriaal. Dan kan je denken aan spaanplaat, MDF en gipsplaat. De materiaalsoort kunt u natuurlijk zelf bepalen, maar u kunt ook kiezen voor een ongeïsoleerde dakkapel die niet is voorzien van plaatmateriaal. U bespaart daarmee € 200 tot € 300. De prijzen die u tegenkomt op deze website gelden voor dakkapellen met standaard binnenafwerking.

Kleine zolderverbouwing

Je hebt mensen die aardig overweg kunnen met een hamer en een zaag en je hebt mensen met twee linkerhanden. Voor die laatste groep kan het interessant zijn iets meer dan alleen de dakkapel te laten aftimmeren. Anders gezegd, een kleine zolderverbouwing behoort ook tot de mogelijkheden. Wat een dakkapel specialist allemaal voor u kan betekenen op het gebied van aftimmeren hebben we hieronder voor het gemak opgesomd.

  • Alle balken en ruimtes rondom de dakkapel kunnen worden geïsoleerd en worden weggewerkt met plaatmateriaal naar keuze.
  • Van de ruimte onder de dakkapel kunt u een bergruimte laten maken, pas bijvoorbeeld schuifdeurtjes toe.
  • U kunt het plafond van de kapel laten doortrekken naar het plafond van de zolder.
  • Wanden van Giboblokken of Ytongblokken met daarin eventueel een deur behoren tot de mogelijkheden.
  • Dat geldt ook voor het plaatsen van elektradozen en spotjes.

Wat alle opties kosten met betrekking tot dakkapel aftimmeren verschilt per specialist. Om achter de kosten te komen kunt u het beste gratis offertes aanvragen.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail